Veilig bruinen

Goudkoorts

Veilig bruinen

Een mooie stralende teint, gebronsde benen en een kastanjebruin lichaam. Elke zomer opnieuw streven we het ultieme schoonheidsideaal na.

De zon stimuleert de aanmaak van Vitamine D, die we nodig hebben voor de vorming van sterke botten. Daarnaast is Vitamine D goed voor onze spieren en onze weerstand in het lichaam.

Maar teveel aan zon kan schade aan de huid veroorzaken. De schade op korte termijn is dat de huid verbrand, maar de schade op lange termijn is een snellere huidveroudering van de huid en een verhoogd risico op huidkanker.

Bereidt uw huid daarom goed voor op de zon, bescherm tijdens het zonnen de huid en vergeet niet uw huid te helpen herstellen het zonnen.

Hoe doet u dat nu het best?

Voor het zonnen

Scrubben: Het is heel belangrijk dat je voor je op vakantie gaat jouw huid regelmatig (1 tot 2x per week) scrubt. Door het scrubben stimuleer je de bloedcirculatie en ontdoe je de huid van dode huidcellen. Jouw huid zal gladder aanvoelen, mooi egaler bruinen en de werkzame bestanddelen uit de crèmes worden beter opgenomen. Gebruik wel een zachte scrub voor je gelaatshuid en een grovere voor je lichaam.

Een ultra gemakkelijke peeling om de teint weer te laten stralen.

gommage a grain

Gebruik: Op een gereinigde huid, met cirkelvormige bewegingen aanbrengen. Het oogcontour vermijden. Spoelen. Vervolledig de verwijdering van de peeling, met behulp van de lotion, aangepast aan uw huidtype, vervolgens zachtjes drogen.

Voordelen: Verwijdert zachtjes de dode cellen. Verfijnt de huidkorrel, laat de huid weer stralen en laat de huid zeer comfortabel.

De smeuïge textuur met de zeste van citroen voert u mee naar een frisse en tonifiërende beleving.

gommage corps tonifiant

Gebruik: Aanbrengen op een droge of vochtige huid volgens het beoogde peelingeffect, met behulp van de droge spatel, in roterende bewegingen en vervolgens naspoelen.

Voordelen: Een zachte, gesublimeerde en heerlijk geparfumeerde huid.

Stimulerende bodylotion: In vele zonnegamma’s vind je producten terug, die je 15 dagen voor het zonnen, kan aanbrengen om de huid voor te bereiden.

Een melk met een ultra comfortabele textuur om het zonnen voor te bereiden en te stimuleren en de bruine kleur te verlengen.

Gebruik: 1 à 2 keer per dag op het gelaat (vóór de dagcreme) en het lichaam (alleen of vóór de gebruikelijke lichaamsmelk) aanbrengen. Ideaal 15 dagen vóór het zonnebaden, tijdens het zonnebaden en de daarop volgende dagen.

Voordelen: Voor een heldere, uniforme en duurzame bruine kleur en een zachte en gesublimeerde huid. Beschermt niet tegen de zon.

Bescherming van binnenuit: De huid voorbereiden van binnenuit met voedingssuplementen is onontbeerlijk. Voedingsupplementen voor de huid gaan je cellen van binnenuit beschermen. Je kan je dus niet alleen mooi smeren maar ook slikken. Huidverzorging die werkt van binnenuit. Let wel op, smeren blijft de boodschap!

Skin Antioxidant is een huidsupplement dat 7 krachtige voedingsstoffen uit planten combineert. Net zoals planten antioxidanten nodig hebben om zich af te schermen tegen overmatig licht, heeft ook de huid bescherming nodig. Dankzij dit huidsupplement blijft de huid langer jong door haar te beschermen tegen UV-licht.

Voor wie?

 • Alle huidtypes die een gezonde huid beogen
 • Wie zijn huid wil voorbereiden op de zon
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Weetjes

 • Geen kunstmatige kleur-en smaakstoffen
 • Geen kunstmatige bewaarmiddelen

Tijdens het zonnen

 • Breng 20 minuten voor het zonnen je zonnecrème aan. Op vakantie doe je dat voor je je aankleed. Zo begin je beschermt de dag. Na je ontbijt kan je bijsmeren.
 • Smeer om het 1,5u / 2u een grote hoeveelheid zonnecrème aan.
 • Ga niet in de zon tussen 11u en 15u
 • Draag beschermende kledij. Draag een hoedje of pet wanneer je langdurig in de zon vertoeft. Kledij houdt een deel van UV tegen.
 • Draag een UV-filterende zonnebril
 • Beweeg
 • Drink voldoende water

Een vloeibare en melkachtige waterbestendige textuur, in een ultrapraktische pompflacon.

Gebruik: Ruim aanbrengen over het gezicht en de body alvorens in de zon te gaan. De oogcontour vermijden. Het product vaak opnieuw aanbrengen.

Voordelen: De huid is gesublimeerd en gehuld in een stralende gloed.

2-in-1 emulsie voor gezicht & body, ideaal om alle huidtypes te beschermen, met inachtneming van de gebruiksaanbevelingen.

Gebruik: Ruim aanbrengen over het gezicht en de body alvorens in de zon te gaan. De oogcontour vermijden. Het product vaak opnieuw aanbrengen.

Voordelen: De huid is gesublimeerd en gehuld in een stralende gloed.

Om te zorgen voor een betere bescherming van het gezicht en van de meest gevoelige zones.

Gebruik: Ruim aanbrengen over het gezicht en over de gevoelige zones alvorens in de zon te gaan. De oogcontour vermijden. Het product vaak opnieuw aanbrengen.

Voordelen: De huid is gesublimeerd en gehuld in een stralende gloed.

Powder me SPF™ Dry Sunscreen SPF 30 voor lichaam en gelaat ben je heel goed tegen de schadelijke UVB/UVA stralen van de zon beschermd (SPF 30). Het product bevat titaniumdioxide en echte zongedroogde klei en is volledig vrij van schadelijke of verontreinigende stoffen.

Tips: 

 • Aanbrengen op gelaat en lichaam. Geschikt voor vrouwen, mannen en kinderen. Loopt niet uit en geeft onmiddellijk UVB/UVA zonbescherming met SPF 30.
 • Translucent laat geen sporen achter op de huid. Tanned geeft je huid een mooie goudkleurige teint, perfect voor armen en benen.
 • De spons is wasbaar en kan gemakkelijk verwijderd worden. Plaats terug wanneer ze droog is.

Gebruik:

 • Voor een optimaal resultaat breng je een laagje poeder aan op de gehydrateerde huid. Dit zorgt ervoor dat het poeder beter op de huid blijft zitten.
 • Verwijder de dop en draai de applicator los.
 • Verwijder de folie.
 • Plaats de applicator terug en schud met het product totdat het poeder op het sponsje vrijkomt.
 • Breng vervolgens wat poeder aan en verdeel gelijkmatig over de huid met het sponsje.

Na het zonnen

Verzorgende crème met een lichte en glijdende textuur om de huid te hullen in een zachte en comfortabele sluier, om het jeugdigheidskapitaal van de huid te vrijwaren tijdens het blootstellen aan de zon.

Gebruik: Aanbrengen over het gezicht en de hals na het zonnen. De oogcontour vermijden. Een extra troef: kan worden gebruikt als masker of als nachtcrème tijdens de zomerperiode.

Voordelen: 100% van de gebruikers vindt dat het product een ogenblikkelijk kalmerend effect heeft.* En 90% vindt dat hun getaande huid langer blijft stralen.*

* Zelfevaluatie bij 20 personen die het product op het gezicht, de body en het decolleté hebben aangebracht telkens na het zonnen, gedurende 6 weken.

Romige en smeuïge melk om de huid ogenblikkelijk comfortabel te doen aanvoelen en te sublimeren.

herstellende aftersun melk voor het lichaam

Gebruik: Aanbrengen over het hele lichaam na het zonnen. Een extra troef: handig alternatief voor de gebruikelijke bodymelk tijdens de zomerperiode.

Voordelen: 96% van de gebruikers vindt de huid comfortabeler en gevoed.* En 86% vindt dat hun getaande huid langer blijft stralen.*

*Zelfevaluatie bij 20 personen die het product op het gezicht en de body hebben aangebracht telkens na het zonnen, gedurende 3 weken.

Promotie

Bij aankoop van 2 zonneproducten van Sothys, GRATIS douchegel Sothys uit het zonnegamma.

Actie geldig zolang de voorraad strekt.

sothys douchegel

Contacteer ons voor een geschenkenbon op 09 227 73 30 of spring gewoon eens binnen.