Maak je huid herfstklaar

Maak je huid herfstklaar!

De lange mooie zomer is voorbij.
Terug naar school, terug aan het werk en tijd om met herstellen van de huid te beginnen.

Na een seizoen waarin we zijn blootgesteld aan veel zon, veel hitte, airconditioning, zee- en chloorwater heeft onze huid heel wat te verduren gehad.
Zelfs als je de hele zomer goed hebt gesmeerd bestaat de kans dat je huid zonneschade heeft opgelopen. De vrije radicalen die in de zomer geproduceerd worden kunnen immers huidcellen zoals collageen en elastine beschadigen.

Tijd dus om aan het werk te gaan: onze huid kan nu wel wat extra’s gebruiken.

Eerste stap: Opfrissen en egaliseren.

Door de opstapeling van dode huidcellen kan een doffe huid ontstaan en door het vervagen van de  bruine huidskleur blijft er dikwijls een minder fris uitziende huid over. Het is geen overbodige luxe om de huid te gaan exfoliëren.

Een goede peeling zoals Hydrating Clay Mask doet hierbij uitstekend zijn werk. Door de samenstelling van witte klei, provitamine B5 en vitamine E in het product wordt, nadat de dode huidcellen zijn verwijderd, de huid opnieuw gladder, stralend en fris.

Gebruik je daarbij nog Revival Mask dan zullen pigmentvlekjes verminderen, fijne lijntjes vervagen en vervelende puistjes worden voorkomen.

Dankzij Avance DFP 312 tm wordt het collageen terug opgebouwd en vocht vastgehouden.

skin essentia hydrating clay masque 120

Als masker: Na het pre-reinigen en reinigen gelijkmatig over het gelaat en de oogleden aanbrengen. Laat minimaal 10 à 20 minuten inwerken.

Als gommage: het product op de pre-reiniger aanbrengen en vervolgens zachtjes met de vingertoppen inmasseren tot de crème transparant wordt. Daarna eventjes laten drogen en zacht afgommen.

Om Hydrating Clay Masque te verwijderen, het product altijd eerst emulgeren met water, daarna afspoelen en reinigen met een Environ cleanser, de huid tonifiëren en vervolgens je gebruikelijke Environ moisturiser aanbrengen.

2x/week gebruiken.

Geschikt voor elk huidtype en elke leeftijd.

Breng het masker tweemaal per week aan in een dunne laag, gedurende tien minuten. Als uw huid comfortabel aanvoelt, breng het masker dan drie keer per week aan, gedurende 20 minuten. Voelt uw huid nog steeds comfortabel aan, laat het masker dan heel de nacht op. Als de huid droog of strak wordt, vermindert u de frequentie. Zodra de droogheid of strakheid verdwijnt, kunt u de frequentie opnieuw verhogen.

Geavanceerde Environ® gebruikers kunnen de huid eerst 3 – 5 minuten behandelen met de Cosmetic Roll-CIT en vervolgens het Intensive Revival Masque aanbrengen. 

Geschikt voor een huid die vaak blootgesteld is geweest aan de zon en andere milieufactoren, ook bij ongelijkmatige teint en fijne lijntjes.

Voor een maximaal resultaat, gebruik het product 4 – 6 maanden.

  • Advies voor dagelijkse zonbescherming: dit product bevat alpha hydroxy zuren (AHA’s). Gebruik dagelijks zonbescherming met een breed spectrum, draag beschermende kledij en beperk blootstelling aan de zon.

De huid pre-reinigen, reinigen en tonifiëren. Geavanceerde Environ® gebruikers kunnen de huid eerst behandelen met de  Cosmetic/Gold Roll-CIT™ te gebruiken voor extra voordelen en vervolgens Avance DFP 312TM serum aanbrengen. Je gebruikelijke Environ moisturiser aanbrengen. Het Avance DFP 312TM serum kan ‘s ochtends en ‘s avonds worden gebruikt.

OPGELET: Vermijd aanraking van het product met de ogen. Bij toevallige aanraking met de ogen, zorgvuldig spoelen met veel lauw water.
Bij een ongunstige reactie, het gebruik stopzetten. Breng je arts op de hoogte als het effect aanhoudt.

Tweede stap: hydrateren

Je huid moet nu omschakelen naar een lagere luchtvochtigheid (door verwarming in huis) en een verminderde talgproductie. De huid kan als gevolg daarvan droger of schilferig worden. Gelukkig is dit goed op te lossen door een wat rijkere crème te gebruiken zoals Super Moisturiser+.

Vooral vlak na een bad of douche is het aan te raden om A, C, & E Oil op te brengen op de nog wat vochtige en warme huid wat de opname bevordert.

Gebruik je aanbevolen Environ vitamine A moisturiser na het pre-reinigen, reinigen en tonifiëren met je favoriete Environ producten en breng daarna de Super Moisturiser+ aan. Gebruik ‘s ochtends en/of ‘s avonds. Gebruik Super Moisturiser+ als aanvullend verzorgend product bij je favoriete Environ vitamine A moisturiser of als een alternatieve hydraterende verzorging als je een tijdelijke of voorbijgaande gevoeligheid ervaart voor de Environ producten met vitamine A.

Geschikt voor de droge huid, vooral in de winter en wanneer de huid wordt blootgesteld aan extreme omgevingsomstandigheden. Super Moisturiser+ is ook een uitstekende verzorging om uitdroging van de huid door de dagelijkse blootstelling aan airconditioning en in het bijzonder tijdens vliegreizen tegen te gaan.

Tweemaal per dag na bad of douche in een dunne laag aanbrengen en in de huid masseren. Voor een extra hydraterend effect deze olie mengen met Derma-Lac Lotion.
Advies voor dagelijkse zonbescherming: dit product bevat een zonbescherming om de actieve ingrediënten te beschermen, niet om de huid tegen de zon te beschermen. Gebruik zonbescherming met een breed spectrum, draag beschermende kledij en beperk blootstelling aan de zon.

Wenst u uw huid een extra boost te geven en zelf helemaal te relaxen dan kan u genieten van onze Sothys Seizoensbehandeling. Deze tijdelijke verzorging, op basis van vanille en passievrucht, voorziet uw huid van een dosis aan mineralen.

Zonnevlekjes en ouderdomsvlekjes daarentegen kunnen uitstekend behandeld worden met de Environ Cool Peel behandelingen. Na een reeks van 3 behandelingen zal u niet alleen merken dat pigment verbleekt is, ook fijne lijntjes zullen aanzienlijk vermindert zijn. De Environ Peelingkuur vernietigt bacteriën, verbetert de hydratatie en verwijdert de opstapeling van dode huidcellen. Daardoor wordt de huid zuiverder en haar textuur gladder.

Contacteer ons voor een geschenkenbon op 09 227 73 30 of spring gewoon eens binnen.